• Laddar data...

Handla binära optioner

Handel med binära optioner sker med underliggande tillgångar som utgörs av aktier, valutor, råvaror eller marknadsindex, t.ex. aktieindex. Optionen har en löptid och ett slutdatum för avstämning. Investeraren kan inte förlora mer än sin ursprungliga investering. Investeraren intar en position som speglar hens tro på om den underliggande tillgången kommer att gå upp eller ned i värden fram till den binära optionens slutdatum.

Binära optioner är en form av optioner, som endast kan få två utfall. Antingen vinner investeraren ett förutbestämt belopp, annars förlorar investeraren hela sin investering. Etta respektive nolla, därav namnet binär option. På Stockholmsbörsen kallas binära optioner för samlingsnamnet ÖverUnder. Investeraren kan gå ur sin position innan optionens slutdatum genom att inta en motstående position med samma slutdatum. Komplexiteten med binära optioner gör att endast personer med erfarenhet av högriskderivat rekommenderas att handla med dem.

Funderar du på att börja handla med binära optioner? Allt fler människor är nyfikna på denna form av handel med aktier. Nedan har vi listat Sveriges absolut bästa marknadsplatser för handel av binära optioner. När du hittar en handelsplattform du önskar att börja handla med så är det bara att klicka på “Kom igång” och skapa ett konto. Längst ner på sidan hittar du den kompletta listan på var ma kan handla binära optioner.

Nedan finner du totalt 2 handelsplattformar som erbjuder handel av binära optioner.

Här kan du handla binära optioner

Plattform
Erbjuder
Betyg
Min. insättning
Kom igång
  • Binära optioner
5/5
€5
  • CFD
  • Aktier
  • Valutor
  • Kryptovalutor
  • Råvaror
  • Binära optioner
4/5
€10

Önskar du veta mer om varje platform? Nedan har vi listat den kompletta informationen om varje handelsplattform. Fortsätt läs för att veta allt om varje marknadsplats innan du kommer igång med din handel!

Komplett lista på var man kan handla binära optioner

Binary.com logo

Binary.com

Binary.com screenshotBinary.com's handelsplattform. Klicka för full storlek. Obs: Priserna som visas i bilden är illustrativa.

Binary.com är en tradingplattform som specialiserar sig på just binära optioner. Som namnet antyder så kan man hos Binary.com handla det mesta i form av binära optioner—som är handel med två utfall—antingen går det underliggande instrumentet upp i pris eller ned i pris. Därav är binära optioner ett väldigt enkelt sätt att spekulera på hur ett instrument kommer att utvecklas i pris.

Instrumenten man kan handla hos Binary.com är oerhört många. Här är det möjligt att handla allt ifrån utvecklingen i volatilitetsindexen till prisutvecklingen för ett visst valutapar, som USD:EUR. Vill man handla kryptovalutor så är även det möjligt via MetaTrader 5 hos Binary.com. MetaTrader 5 är namnet på den plattform som Binary.com använder sig utav för att möjliggöra handel av bl.a kryptovalutor. Besök helt enkelt MetaTrader 5 hos Binary.com och börja därefter handla kryptovalutorna på Binary:s hemsida. MetaTrader 5 finns även tillgängligt för iOS och Android.

Alla användare på Binary.com har tillgång till ett gratiskonto som man kan använda sig utav för att bekanta sig med företagets handelsplattform. Det är således oerhört enkelt att komma igång med Binary.com.

Hos Binary.com kan du handla och Binära optioner. Binary.com regleras av MFSA.

Minsta insättningsbelopp: €5

Binary.com's platform

Binary.com screenshotBinary.com's handelsplattform. Klicka för full storlek. Obs: Priserna som visas i bilden är illustrativa.
Handla hos Binary.com
IQ Option logo

IQ Option

IQ Option screenshotIQ Option's handelsplattform. Klicka för full storlek. Obs: Priserna som visas i bilden är illustrativa.

IQ Option är sedan starten 2014 en av de snabbast växande mäklarna, och har idag över 20 miljoner registrerade användare. IQ Option erbjuder bland annat CFD:s på valutapar, aktier, råvaror, kryptovalutor, och ETF:s.

Handelsplattformen som IQ Option använder sig av har de utvecklat själva, och stor vikt har lagts vid tydlighet för användaren med en grafik av toppklass. Även funktionaliteten är bra, vilket de dryga 1.8 miljonerna dagliga transaktionerna också vittnar om. Plattformen fungerar i webbläsaren, men liksom de flesta handelsplattformar är det den nedladdade versionen som är att föredra. Om man vill hålla koll på sina pågående affärer eller planera kommande investeringar från mobilen så finns handelsplattform även som app till både Android och iOS.

Förutom ett vanligt handelskonto erbjuder IQ Option ett helt gratis demokonto, där alla plattformens funktioner kan testas på marknaden men med virtuella pengar. Kontot är helt obegränsat, du kan alltså använda det så länge du vill, och om pengarna tar slut fylls de snabbt på. IQ Option har även omfattande utbildningar på sin hemsida för alla handelsformer de erbjuder.

IQ Option har licens från och regleras av CySEC, Cyperns finansiella tillsynsmyndighet, vilket innebär att de får driva sin verksamhet i Sverige. De är sedan 2015 även godkända av Finansinspektionen.

Hos IQ Option kan du handla CFD, Aktier, Valutor, Kryptovalutor, Råvaror och Binära optioner.

Minsta insättningsbelopp: €10

IQ Option's platform

IQ Option screenshotIQ Option's handelsplattform. Klicka för full storlek. Obs: Priserna som visas i bilden är illustrativa.
Handla hos IQ Option
Recension: Binära optioner, betygsatt av: Valuta24.se, 5/5

Det finns många fördelar, men också en hel del som man måste tänka på innan man sätter igång.

Hur går handel med binära optioner till?

Innan man börjar med optionshandel finns det en hel del som man måste känna till. När man handlar med binära optioner förutser man huruvida en viss aktiekurs eller någon annan tillgång kommer att hålla sig till ett visst värde under en viss tidsperiod. Spekulationen går till så att man satsar på att tillgången kommer att befinna sig över eller under den sagda nivån vid en specifik tidpunkt. Detta gör man genom att köpa antingen för- eller underoptioner, beroende på vad man tror kommer ske.

Namnet binära optioner kommer sig av att det bara finns två utkomster när man handlar i binära optioner: antingen vinner man eller så förlorar man. Om man hade rätt i att värdet höll sig över den bestämda nivån, så vinner man. Annars förlorar man. Handel i binära optioner skiljer sig därmed från att till exempel handla med aktier. Man kan inte vinna eller förlora en del av den summan man har satsat på sina optioner, och de kan inte heller öka eller sjunka i värde över tid. Spekulationen sker över en mycket specifik tidsperiod, och därefter förlorar optionen sitt värde, eller du får ut din vinst. Du väljer själv tidpunkten som du vill satsa på. Det finns ingen fast tidsperiod som du måste hålla dig till. Det kan vara en längre period eller en kortare period.

Vad finns det för för- och nackdelar med binära optioner?

Binära optioner är ett enkelt system att lära sig. Du väljer helt själv hur mycket du vill satsa. En stor fördel är också att du aldrig kan förlora mer än du har satsat. Så länge du inte satsar några större summor så kommer eventuella förluster att vara begränsade. Binära optioner är också oberoende av marknaden. Genom att handla med binära optioner kan man snabbt tjäna pengar även om aktierna inte rör särskilt mycket på sig. Även om hela marknaden skulle gå ner kan du fortfarande gå med vinst, så länge du har förutsett denna utveckling. Men du riskerar också som sagt att bli helt utan vinst och i ett slag förlora hela din insats, vilket innebär att man måste se över riskerna noggrant. Säkerställ också att de aktörer du arbetar med är seriösa. Det varnas för att det finns oseriösa aktörer. Var varsam om detta när du handlar binära optioner.

Vad finns det för olika typer av binära optioner?

Det finns flera olika metoder man kan använda. Tänk på att namnen kan skilja sig åt.

Handla binära optioner

  • High-low är en handel där du själv väljer barriärnivån (den nivå som tillgången ska vara över eller under) för den underliggande tillgången vid optionens slutdatum. Vinstnivån justeras med hänsyn till barriärnivån jämfört med dagsaktuell kurs på den underliggande tillgången och optionens löptid.
  • One touch, no touch är villkor som kan sättas vid handel med binära optioner. Investeraren väljer om det kriteriet ska användas och om den underliggande tillgången når barriärnivån ingen gång eller en gång innan optionens slutdatum vinner investeraren. Det är således inte bara vid slutdatumet som barriärnivå spelar roll vid kriteriet no touch och one touch.
  • Ladder är en option som utöver rättighet eller skyldighet att köpa en viss volym av den underliggande tillgången till ett visst pris vid ett i förväg fastställt datum har ytterligare en komponent inbyggd. Vinster som uppnås inom löptiden kan delvis låsas in genom att förutbestämda nivåer för den underliggande tillgångens värde fastställs för olika tidpunkter under löptiden.

Metoderna har alla olika fördelar och nackdelar beroende på vad du vill få ut av din spekulation.

Hur kommer jag igång med att handla binära optioner?

Det är enkelt att komma igång med handel av binära optioner. Se bara till att hitta en marknadsplats som erbjuder handel utav binära optioner, välj hur mycket du är villig att satsa och börja handla. Klicka här för att se en komplett lista på samtliga mäklare som erbjuder handel med binära optioner.